HITTA DEN PERFEKTA SÄNGEN FÖR DITT BARN

Spjälsäng/babysäng

Idag finns det mängder olika barnsängar såsom spjälsängar eller babysängar som de också kallas. Med några enkla tips underlättar du valet av säng på ett markant sätt. De allra flesta spjälsängar är tillverkade i trä och finns i en hel del olika färger och utförande. De vanligaste färgerna är nog vitt, brunt eller naturligt träfärgade. De babysängar som har spjälor bör av säkerhetsskäl ha dessa med avstånd mellan 45 mm till 65 mm mellan varandra.


Vissa modeller av spjälsängar har höj- och sänkbara madrasser. Detta gör att man kan anpassa höjden efter barnets ålder och förmåga att ta sig ur sängen.

En hel del babysängar har avtagbar front, vilket gör att de kan användas som en vanlig barnsäng när barnet blivit större. I vissa fall medföljer då även låga skyddsräcken, för att undvika att barnen faller ur sängen under natten. Beroende på storlek kan en spjälsäng användas av barn upp till 4-årsåldern.

Innan du gör ditt köp kan det vara bra att kontrollera att återförsäljarna erbjuder tillräckligt långa garantitider mm i fall något går sönder.

När man köper en barnsäng måste du naturligtvis även köpa en madrass till sängen. Tänk på att alla madrasser inte passar alla sängar. Det är viktigt att madrassen inte är för liten, utan att den passar perfekt till den specifika sängen. Detta för att undvika att ditt barn fastnar mellan madrassen och spjälorna.

Spjälsäng/babysäng billigt online

Många föräldrar tycker även att det är praktiskt att passa på att köpa en resesäng för sitt barn. När På grund av de hopfällbara sidorna, kan en resesäng användas som en mobil sovalkov i hemmet eller användas som en säng för ett barn när du reser. En bärbar barnresesäng kan användas för lek och vila. I många fall, kan du med några enkla tryck på ett par knappar fälla ihop din resesäng och lägga in den i bagageutrymmet på en bil. Sedan kan den användas som en barnsäng eller en lekhage när du når din destination.

Glöm inte bort att säkerheten är det viktigaste när du ska köpa barnsängar och spjälsängar. Du bör därför kontrollera att sängarna har erforderliga säkerhetsmärkningar.

Sängar barn online!
Barnsäng i rosa barnrum
Annonser: