HITTA DEN PERFEKTA SÄNGEN FÖR DITT BARN

Köpguide barnsäng

Är du höggravid och funderar på vilken säng du ska köpa till knodden? Eller har din tvååring lyckats ta sig ur spjälsängen? Då kan det vara dags att köpa en ny säng. Oavsett vilken säng du väljer ska du alltid utgå ifrån ditt barns ålder och behov.


För nyfödda och barn upp till 2-3 år brukar det vanligtvis vara spjälsäng som gäller. Det finns mycket du bör tänka på innan du köper en spjälsäng. Först och främst ska sängen kännas stabil och säker och inte ha några lösa eller spetsiga delar som kan skada barnet. Eftersom man lyfter barnet mycket fram och tillbaka ur sängen under den första tiden så bör också ena långsidan på sängen var lyft och sänkbar. Det är också praktiskt om det går att höja och sänka botten så att lyften blir skonsammare för din rygg.

De första månaderna är det också viktigt att det finns ett så kallat spjälskydd så att barnet inte fastnar med ben och armar mellan spjälorna.

Billiga barnsängar på nätet

På nätbutiken Systerlycklig hittar du exempelvis den klassiska och snygga spjälsängen ”Stockholm” av massiv furu. Om du letar efter en billigare variant så kan det vara värt att titta på IKEA:s stora utbud av spjälsängar. Den billigaste varianten kostar bara runt 400 kronor, är tillverkad av massiv bok och har en sängbotten som kan monteras i två olika lägen. Oavsett vilken spjälsäng du väljer bör du alltid kontrollera att sängen är märkt och godkänd enligt EU-standard.

Runt 3-års åldern kan spjälsängen börja kännas för liten för barnet.

Eller så känns den osäker eftersom barnet kan klättra ur sängen på egen hand. Då är det dags att börja titta på en ny säng. Det finns en mängd varianter att välja på såsom växasäng, loftsäng och våningssäng. Att köpa en växasäng kan vara bra då de är mindre och ofta mer ombonade än vanliga stora sängar. Och då går oftast överflyttningen från spjälsängen lättare. Nackdelen med en växasäng kan vara att du som vuxen inte kan ligga bredvid och läsa sagor. Hos nätbutiken Jollyroom hittar du den fina växasängen ”Troll” som även har ur-rullningsskydd så att ditt barn sover så säkert som möjligt. Hos IKEA hittar du också den snygga och billiga växasängen ”Minnen” utav stål. Sängen kan enkelt dras ut i takt med att ditt barn växer. Sängens maxlängd är 206 centimeter, om ditt barn nu skulle bli så lång…

Om du bor trångt kan det vara smart att fundera på att köpa en loftsäng. Då sparar du yta under sängen som du exempelvis kan göra om till en mys- eller lekhörna. Loftsängar finns i flera olika varianter. Hos Möbelmagasinet kan du exempelvis köpa den roliga varianten ”Beds4kids” med rutschbana. Sängen är tillverkad av massiv furu och finns att få i flera olika färger såsom: vit, blå, röd och rosa.  Om du har två barn och liten yta är det praktiskt och funktionellt med en våningssäng. På Cilekmöbler.se hittar du bland annat den läckra våningssängen ”Mariner” som också går att göra om till två separata sängar! Läs mer om billiga barnsängar online.

Sängar barn online!
Barnsäng i rosa barnrum
Annonser: